FAQ

Hieronder vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen rondom het maatwerktraject van De Rooi Pannen.

Wat is een maatwerktraject?

Het maatwerktraject is een samenwerkingsverband tussen BUAS in Breda en De Rooi Pannen in Tilburg. Het is bedoeld voor gediplomeerde havisten die een tussenstap willen maken, voordat zij gaan starten bij BUAS. Na 2 jaar bij De Rooi Pannen haalt de student het mbo-diploma niveau 4 Medewerker Evenementenorganisatie of Medewerker Marketing & Communicatie. Als hij aan de voorwaarden voldoet, kan hij instromen in het tweede studiejaar van de BUAS.

Hoe lang duurt een maatwerktraject?

Het maatwerktraject duurt 5 jaar: 2 jaar bij De Rooi Pannen Marketing & Evenementen in Tilburg en 3 jaar bij BUAS.

Waar vindt de opleiding plaats?

De opleiding vindt plaats bij de afdeling Marketing & Evenementen van De Rooi Pannen in Tilburg.

Zijn er verschillende maatwerktrajecten?

Er zijn twee maatwerktrajecten voor gediplomeerde havisten. Het maatwerktraject Evenementen is gericht op de opleiding Leisure & Events van BUAS, het maatwerktraject Creative Business op de opleiding Creative Business van BUAS.

Wie wordt er aangenomen op het maatwerktraject?

Er vindt een intakegesprek plaats, waarin wordt bepaald of je toelaatbaar bent in een maatwerktraject. De belangrijkste toelatingseisen zijn het havo-diploma en jouw motivatie.

Kun je ook starten als je de havo niet hebt afgerond?

Voor studenten die geen havo-diploma hebben, maar wel een overgangsbewijs naar 5 havo, is er nog een ander traject. Zij kunnen instromen in het tweede leerjaar van de reguliere mbo-opleiding.

Wat kost de opleiding bij De Rooi Pannen?

Naast de door de overheid verplichte bedragen (zoals lesgeld), kost het maatwerktraject de student weinig. De kosten van boeken en verplichte excursies worden door de school betaald.

Zijn er nog bijkomende kosten, zoals boeken?

Nee, tijdens de periode bij De Rooi Pannen worden de kosten van de boeken door de school betaald. De boeken zijn in bruikleen en worden na afloop ingeleverd. De school gaat ervan uit dat de student een OV-kaart heeft om gratis te reizen.

Hoe verloopt de samenwerking met de BUAS?

Er is een officieel convenant tussen BUAS en De Rooi Pannen en er is regelmatig overleg en onderlinge afstemming tussen docenten en management. De student volgt in het tweede studiejaar bij De Rooi Pannen één dag in de week lessen bij BUAS. Aan het einde van het tweede studiejaar zijn docenten van BUAS betrokken bij de beoordeling van de student. In juni 2020 zijn de eerste studenten van het maatwerktraject afgestudeerd bij BUAS.

Welke vakken krijg ik?

Je volgt een aantal algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Spaans, Rekenen, Bedrijfseconomie en Marketing. Daarnaast krijg je een aantal beroepsgerichte vakken en projecten die zijn afgeleid van het programma van de BUAS.

Is de opleiding Engelstalig?

De opleiding is Nederlandstalig. Sommige vakken zullen in het tweede leerjaar in het Engels gegeven worden. Dit ter voorbereiding op de overgang naar BUAS.

Wat is het niveau van het vak Engels?

Het niveau van het vak Engels ligt hoger dan het reguliere mbo-niveau. De vaardigheden zijn op B1- of B2-niveau.

Hoeveel lesuren zijn er per week?

Je volgt een mbo-opleiding, waarvan het programma is afgestemd om de instroom bij BUAS. Dat betekent dat het is ingekort en verzwaard. Je moet in twee studiejaren niet alleen het mbo-programma doen, maar ook de belangrijkste onderdelen van de propedeuse van BUAS.
Je hebt een lesrooster van ongeveer 30 lesuren per week.

Hoe verloopt de samenwerking met het bedrijfsleven?

Er is veel contact met het bedrijfsleven, bijvoorbeeld tijdens de stage, de werkveldoriëntatie en tijdens excursies. Een deel van de docent was of is werkzaam in het beroepenveld.

Is er stage in de opleiding?

In de eerste helft van het tweede studiejaar is er een stageperiode. Deze loopt van de start van het schooljaar tot de kerstvakantie.

Is er extra begeleiding voor dyslexie?

Studenten die een dyslexieverklaring kunnen overleggen, krijgen extra faciliteiten tijdens examens en toetsen.

Is er een zorgcoördinator?

De mentor is het eerste aanspreekpunt van de student. De zorgcoördinator is de ‘tweedelijns zorg’, voor studenten die meer gerichte zorg nodig hebben.